Su'esu'ega o le tulaga fa'aitulagi pito i luga e fa o le alamanuia moli LED

Malosiaga o le lalolagi faʻamagoina, faʻatupuina le vevela o le eleele, faʻasaoina o le malosi o le tagata ma le puipuiga o le siosiomaga na faasolosolo malie ona faʻamalosia, faʻatasi ai ma le manatu o le faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga o loʻo faʻateleina le alamanuia LED, i le lalolagi atoa, o lea e foliga mai ua avea le pisinisi LED ma malamalama o le lalolagi. faaola alamanuia, o malo o le lalolagi i Europa ma le Iunaite Setete i lalo o le fenumiai o le faaletonu tau tupe e pei ua maua alamanuia, o se auala lelei e faaleleia ai le fua faatatau o galuega, Saina o le atunuu faamanatuina, manatu mulimuli ane maua Chris mai le matagofie, o se avanoa sili e faia se tekinolosi lalolagi-vasega, tekinolosi uma, o loo pisi le alamanuia moli valaau i luga o le faatupega a le malo, lagolago, fesoasoani mo le alamanuia LED, inoino e le o le po i le moli e sui ai i so o se tulimanu o le lalolagi, vave e faaitiitia le vevela lalolagi faalua, aemaise lava i le vaega o pisinisi eseese a Saina e le mafai ona tuʻuina atu le ita i faʻaputu uma i totonu o le LED alamanuia e tusa ai ma le mea e taʻua o le 500 piliona poʻo le miliona o tala o le "keke tele".

Ae po o le tulaga moni ea lea?Ua o'o atu la matou tekonolosi fa'amalama LED i le po e mafai ona suia uma tulaga malamalama?Se'i o tatou va'ava'ai toto'a i le tulaga o le lalolagi ma le tulaga fa'alotoifale i lenei matata o le a le tulaga?

A, Europa,

Maketi: o le malamalama o tagata Europa i le puipuiga o le siosiomaga, faʻasaoina o le malosi ma sili atu le matua, o le taliaina o le puipuiga o le siosiomaga e maualuga atu, ma o le Iuni a Europa na muai faʻatulagaina le faʻaumatiaina o le moli o le tulafono talafeagai ua uma ona amata, malo i le fanua o talosaga. o lamepa faʻaolaina malosi ma moli LED ua faʻalauiloaina se polokalame fesoasoani (o se fesoasoani i le tau o oloa o le 30% ~ 55%), o lea i le fanua o le lalolagi, o le maketi a Europa i faʻamalama faʻauluina talosaga o popularization ma TuiGuangLv maualuga, o le taimi nei i nisi o atunuu tetele Europa ua uma ona i ai se faleoloa tele supamaketi i lalo o le 10 w LED matauila ma oloa molī, moli Europa o philips ma osram moli fair i Frankfurt i le 2010 tele-tele talosaga i lona faasologa oloa, ma amata le fausiaina ma le faalauiloaina. o auala maketi.

Tekinolosi: talu ai o atunuu EU i le faʻatulagaina o tulaga tuʻufaʻatasia e masani ona mafua ona o le eseese o mea e fiafia i ai ma le amataga, mafua ai le tele o faiga ma faʻataʻitaʻiina se faʻataʻitaʻiga, o le avanoa maketi a Europa i tulaga talafeagai ma tulaga faʻatekinisi e fai lava si matala, CE mo moli malo. (SSL) tekinolosi e toe iloilo le ata faataitai i le tele o faʻamatalaga i nisi o manaʻoga faʻapitoa o le faʻapogai malamalama masani, e leai ni suiga tetele.

Atinaʻe: e pei o le tele o moli masani a Europa philips ma osram ua amata i le 2000 tausaga talu ai poʻo le faʻapipiʻiina tele o le faʻavae suʻesuʻega tekonolosi faʻamalamalamaina, e aofia ai le osram i le paʻepaʻe LED ma mea faʻafefeteina ua taʻitaʻia, ae osram i tausaga talu ai nei ua faʻatau atu i le maketi faʻatau. o le encapsulation o lopa malamalama paʻepaʻe i Initonesia, i le fanua o ituaiga moli oloa faalauiloa e seasea, ma e tele lava ina taulai atu i totonu o le polo moli moli ma moli module faalauiloaina vasega;Philips ua lelei, faatasi ai ma lona laumua i le fanua o le talosaga LED muamua faatau Amerika lumileds kamupani o loʻo i ai tulaga lelei faʻapitoa ma isi polokalame, i le tekinolosi autu ma pateni e fesoʻotaʻi pe a maeʻa le mining i le maketi o Saina ma saili mo pisinisi faufale maualuga e faia le gaosiga OEM mo ia, ma tulaga matua'i ma'a'a'a ma fa'atonu fa'apipi'i tele OEM e fai ma maunu e fa'ateleina ai tupe mama a le atina'e.

Su'esu'ega isi: fa'alauiloa philips ma osram i le fanua o fa'amalama ta'ita'i o le a taula'i atu i maketi a Europa ma Amerika i le 2012 tausaga talu ai, o le Wolf i le fa'avaeina o pisinisi e ala i le fa'aogaina o le atunu'u tele o Saina ina ua mae'a le 2012 e ulufale atu i le maketi Asia, fa'atasi ai ma le fa'aputuina o le poto masani a Saina i totonu. le fanua o tekinolosi fa'aaogaina mo i latou e maua ai tupe mama.

Lona lua, Amerika

Maketi: ona o le aʻafiaga o faʻafitauli tau tupe, na amata ai e tagata Amerika ona pikiina le calculator haggle i luga o aunese uma o ana tau, aua o le mea moni o le tau e maualuga atu nai lo moli masani, o oloa moli LED e masani lava ona limafoaʻi Amerika ma vaʻai, o lea i maketi tetele taitasi ma supamaketi le tumau foi e le mafai ona vaai i le LED moli talosaga oloa faleoloa ma le tele faalauiloa fua, o nisi taimi e mafai ona vaai sporadic na o nisi o le maualalo voltage o le moliuila ma tamai po malamalama oloa.

Tekinolosi: o tagata Amerika e matua faʻamaoni lava i tulaga o avanoa maketi, faʻaopoopo i le tulaga o fetu malosi, mo faʻamalama malosi UL faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faʻatulagaina ma atinaʻe, ae o loʻo faʻatasi foi ma isi tulaga avanoa o loʻo faasolosolo malie foʻi ona atiaʻe ma feutagaiga, ae o le LED talosaga oloa o Europa ma le Iunaite Setete faia se kamupani chip i le lauiloa, tele vave pa'u i luga o le maketi tagata faatau o le malosi o le lalolagi, ae o se taunuuga o le pei o le UL tusi faamaonia totogifuapauina taugata ma faigata, LED maketi malo-setete moli i Matu. O maketi a Amerika na amata faʻatatauina o le a maeʻa le 2012.

Atina'e: i totonu o le Iunaite Setete CREE, lumileds, kamupani e pei o le bridgeLUx LED se vaega o atina'e gaosiga chip LED o lo'o malamalama lelei i le tekonolosi autu o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le malamalama fa'aleaganu'u. lalolagi - Saina, e amata ai suʻesuʻega oloa talosaga ma atinaʻe ma gaosiga, matou te manaʻomia au oloa, US maketi o latou lima e oʻo atu i le sili atu i le 70% o tupe mama faʻatauvaʻa vaeluagalemu ma le pito i lalo o se numera tele o kamupani talosaga faʻatau a latou oloa. , i le isi itu, taʻitaʻia faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga poʻo le iuni galue e oʻo lava ia i latou lava e le mafai ona ausia le tulaga faʻatekinisi oloa, o le gaosiga o atinaʻe i le atunuu tele o Saina e pei o latou tekinolosi faʻamaonia o le eleele.

Su'esu'ega su'esu'e: tagata Amerika i le matata o tekonolosi LED o se tulaga lona lua, ae o le fa'alauiloaina o pisinisi a Amerika e matua'i le lalolagi, nakamura mai le kamupani a le CREE na tu'u le lua mai Iapani i le Iunaite Setete e mafai ona va'ai mai, o Amerika e pei o se taika fia'ai, i totonu. le alamanuia LED, o le a ia faasaoina leai se taumafaiga e faaaoga lo latou malosi ma taitai maketi mausalī i le pulea o le filifili alamanuia o sooga maualuga, ua faaaogaina e puʻe le mea ua taʻua o le tele o le $500 piliona keke maketi.

Tolu, Asia, Iapani, Korea i Saute ma Taiwan

Maketi: Ultra-maualuga malamalama LED blu-ray tekinolosi e Iapani i le valusefulu s i fafo, o lea o le sosaiete Iapani mo talosaga moli o loo i ai le naunautaiga sili ona maualuga o le lalolagi, o lea o le maketi Iapani mo le lagolago talosaga LED e matua tele, ma malosi. togi mo oloa LED i tausaga talu ai nei, fuafuaga a le malo, oloa LED i le maketi Iapani faatupulaia le faatauina atu ua mamao i luma o isi atunuu;Mo Korea i Saute ma Taiwan eria o loʻo i ai se gaosiga semiconductor matua matutua ma r & d tekinolosi, i le taimi nei i le 70% o le lalolagi maualuga-iuga gaosiga chip LED ua faia i lenei eria, e oo lava i Iapani, tagatanuu, osram, American bridgelux, semileds toetoe lava o le tele o latou. o OEM gaosiga i Taiwan.

Tekinolosi: e oʻo mai i le taimi nei o loʻo umia e Iapani le maualuga o le malamalama o le gaosiga o tekonolosi, ma le maualuga o le phosphor technology o loʻo faʻaaogaina i totonu o le afifiina, ae o se taunuuga o le poloka tekonolosi Iapani, o tagata Saina e masani lava o le isi tagata ErSanLiu tekinolosi ma oloa, ma le fa'aogaina o nei tekonolosi e gaosia ai oloa i taimi uma e fa'afeagai ai ma tulaga lamatia o tagi a se isi tagata e soli pateni.A'o lagolagoina e le malo o Korea i Saute le malosi o ana kamupani fa'atauva'a atoa i le lalolagi e pei o samsung ma LG backlit LED chips, fa'atagata LED chips ua leai se fa'asoa po'o le si'itia o tau.

Atina'e: i le tekonolosi LED mai luga e fa'apipi'i ma le fa'aogaina o atina'e e mafai ona fai mai Iapani, Korea, Taiuani o se tasi o pisinisi sili ona tele, na'o Iapani i Iapani, Toyota, mitsubishi chemical industry LED e atina'e o lo'o i ai se va'a muamua-vasega, phosphor ma mea faatekonolosi opitika, o le tagatanuu Iapani, maai, samsung, tala LG mo afifi oloa e pei o le maketi maualuga, ao Taiwan wafer, malamalama, le tele o kamupani e pei o le malosi, lite-on avea ma faavae OEM sili ona tele i le lalolagi.

Su'esu'ega isi: Iapani ma Korea i Saute o lo'o i ai se fa'avae fa'atekinisi lelei ma le malosi o le malo e fa'alauiloa ai le fa'aogaina o le maketi, o le ta'e ta'ei le keke, o le a pei i latou o se vaega o ta'ifau, mulimulita'i i le saoasaoa o le fa'avasegaina o tupe mama i le maualuga. iuga, lafo le ErSanLiu oloa ma tekinolosi i le maketi Saina, Saina manao e faoa?Fa'atatauina faigata e tele.

Lona fa, le filifili alamanuia i le atunuu tele o Saina

I le taimi nei, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻasaoina o le malosi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa aʻo leʻi maeʻa le 2007, ua faʻalauiloa e le malo o Saina le tele o faiga faʻavae lagolago ma faiga mo le alamanuia LED.O le taimi nei ua i ai le tele o le tele poʻo le a maua le pito i luga o le vaeluagalemu gaosiga chips e sili atu nai lo le 30, faʻatasi ai ma le vaeluagalemu o oloa encapsulation o le tino autu o le atinaʻe tele i le penina vaitafe delta ma Yangtze vaitafe delta itulagi, lona gaosiga. e tusa ma le 60% o le aofaʻi o galuega a le lalolagi, o oloa faʻaoga pito i lalo e sili atu le tele, faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o le faʻaogaina o le LED ma le faʻaogaina, pisinisi tetele ma laiti i le eria o Shenzhen e oʻo atu i le toeitiiti 3000.

Faʻatasi ai ma le faʻasesēina atili o le faiga faʻavae a le malo, o le faʻalauiloaina o tupe teufaafaigaluega ma le faʻalauiloaina o tupe faavae coxcombical ethos, ma pisinisi tetele a le setete, kamupani lisiina, tupe faʻavae, ma maua le tupe i le pule, kamupani LED o loʻo faʻaalia nei se faʻafefe, agai i luma galu i luga o le galu. o le malosi malosi ma le gauai atu i le alamanuia ma sina gauai atu i le mea ua taʻua o le "tele" faʻatūina se atunuʻu atoa, ma e oʻo lava i le lalolagi atoa o photovoltaic alamanuia paka i totonu o le lua tausaga talu ai e le itiiti ifo i le 50, o le a le sili atu, e oo lava i nisi. tolu tulaga 4 itumalo ma aai ua fai mai e fausia le paka tele alamanuia photovoltaic i le lalolagi.

A maeʻa le lima tausaga, matou te le iloa nei mea ua taʻua o le "tele" atinaʻe taunuuga, popole e uiga i le taunuuga o lenei faanatinati o resin cross fanua.tauvaga tau leaga, i le faaiuga o le a avea ma tagata malosi tele, meafaitino, e le gata i le iuga o le otaota o punaoa, fanua ma faataapeapeina i se hubbub, ma mulimuli ane mai le manumalo o le taua i le toto e mafai ona faigofie ona puʻeina e le tele o moli faavaomalo. po o tupe faavae faava o malo, LED alamanuia i le faaiuga o loo faia mo isi JiaYiChang tumau pea e vaai.

Ave le taulaga o Zhongshan Guzhen, mo se faʻataʻitaʻiga: e ui lava o le paʻu o le 2008 o faʻafitauli tau tupe faʻavaomalo na mafua ai le faʻamalamaina o le gaosiga o le papatisoga, ae ona o le malosi o le maketi o tagata faatau i Saina, o le taulaga o Zhongshan Guzhen o loʻo avea pea ma afi i le taimi nei, fa'atauga malosi e le'i leiloa lana pa'i.E pei o le alamanuia moli LED, o le taulaga e foliga mai o le a amatalia i le atinae tele o le "tautotogo", o le malo i le lotoifale o le naunautaiga ma le eseese o le atunuu semiconductor faalapotopotoga konafesi ma soʻotaga, faʻamoemoe ma le fesoasoani a se moli semiconductor dongfeng fatuina le lalolagi moli malamalama. maketi ma atina'e fa'aopoopo.

E itiiti se manatu, i le taimi nei i totonu o le taulaga anamua o loʻo taʻutaʻua se upu e taʻua "e leai se sili atu (lelei), naʻo le tau maualalo ()"."Ua le mafai ona faʻaalia ona o oloa faʻapitoa a le atunuʻu o tulaga faʻatasi ma le faʻaogaina o maketi ma le mataʻituina o faiga, i le foliga mai o le chaoyang LED alamanuia e leʻi amataina, na tuʻuina le alamanuia e le mama, gaosia oloa, faʻatinoga e le mautu, mafua ai se lagona leaga i tagata faatau mafaufau, mo i latou e mananao e faia moni lava se oloa atoatoa, tausisi i tekinolosi, kamupani lelei tauivi e ola.

Su'ega su'esu'e: O pisinisi a le LED a Saina i le taimi nei e pei o le vao e 'ai e 'alo i se vaega o mamoe i luga o le mutia, manatu i taimi uma e lava le tele o le mutia, e mafai ona 'ai mea e te faia, ae o lenei tauvaga fa'aletonu mo le umi?Ina ua uma se fusuaga tiga o le tasi ma le isi o le taunuuga o le vine e tatau po o le ina ua mavae faigata tuputupu aʻe moli tetele faavaomalo i le igoa o le konekarate pe faatau faasolosolo.

Hero, matou te taʻua o alamanuia o loʻo naunau mo se "vavega", ae o le miti e tatau ona fausia i luga o le mausali e lelei i luga o le tulaga lelei o oloa ma gauai atu i aʻoaʻoga a tagata faigaluega, e tusa lava po o fea e alu i ai, aua e te savalia le faʻalauiloaina o le pisinisi e le umi. vaitaimi.


Taimi meli: Aukuso-10-2016